Kısa Çalışma Uygulaması Nedir?
İşverenlerin kriz dönemlerinde devlet tarafından aldıkları İşsizlik Sigortası Kanunu’nda yer alan kısa çalışma ödeneği denilmektedir. Kısa Çalışma Nedir? Kısa Çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için hangi durumlar olması gerekir? bu konuları öğrenebilirsiniz.
Kısa Çalışma Uygulaması
Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.
Genel Ekonomik Kriz
Ulusal veya uluslararası ekonomide ortaya çıkan olayların, ülke ekonomisi ve dolayısıyla işyerini ciddi anlamda etkileyip sarstığı durumlardır.
Bölgesel Kriz
Ulusal veya uluslararası olaylardan dolayı belirli bir il veya bölgede faaliyette bulunan işyerlerinin ekonomik olarak ciddi şekilde etkilenip sarsıldığı durumlardır.
Sektörel Kriz
Ulusal veya uluslararası ekonomide ortaya çıkan olaylardan doğrudan etkilenen sektörler ve bunlarla bağlantılı diğer sektörlerdeki işyerlerinin ciddi anlamda sarsıldığı durumlardır.
Zorlayıcı Sebepler
İşverenin kendi sevk ve idaresinden kaynaklanmayan, önceden kestirilemeyen, bunun sonucu olarak bertaraf edilmesine imkân bulunmayan, geçici olarak çalışma süresinin azaltılması veya faaliyetin tamamen veya kısmen durdurulması ile sonuçlanan dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumları ya da deprem, yangın, su baskını, heyelan, salgın hastalık, seferberlik gibi durumlardır.
Okumadan Geçmeyin:
- Kısa Çalışma Ödeneği Başvuru Süreci ve Şartları
- Kısa Çalışma Ödeneği Miktarı ve Süresi Ne Kadar?
- İşsizlik Maaşı 2020 Ne Kadar? Nasıl Alınır?
- Kurumsal Firmaların Hedefi Yalın Üretim Olmalı
- AKINSOFT, Adanalı Dizisine Sponsor Oldu
- Kpss Puan Türleri Tablosu 2017 (Değişmiş Şekliyle)
- Adese Halka Arz Reklam Kampanyası Başladı